جراحی پروتز سینه
تاییدیه های FDA درباره پروتز سینه
آیا من باید پروتز سینه انجام دهم؟ آیا پروتز باید آب نمکی یا سیلیکون باشد؟ کدام مدل و جنس پروتز سینه بهتر است؟ بعد از عمل چقدر مراقبت لازم است؟
این ها سؤالات متداولی است که افراد هنگام فکر کردن به جراحی سینه دارند.
به همین دلیل سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) اطلاعات زیر را برای کمک به افراد در تصمیم گیری در مورد این جراحی ارائه می دهد.
پروتز سینه یک ابزار پزشکی است که برای افزایش سایز سینه (تقویت)، جایگزینی بافت سینه که به دلیل سرطان یا تروما از بین رفته است، یا در مواردی که به دلیل وجود ناهنجاری شدید پستان نتوانسته است به درستی رشد کند، در زیر بافت سینه یا عضله سینه جایگذاری می شود.
FDA برای افزایش سایز سینه در خانمها، بازسازی سینه بعد از جراحی سرطان سینه یا تروما، و اصلاح نقایص رشدی، ایمپلنت را تأیید کرده است. همچنین ایمپلنت سینه برای اصلاح یا بهبود نتیجه یک عمل جراحی قبلی، نیز تأیید شده است.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)دو نوع پروتز سینه را تصویب کرده است: پروتز آب نمکی (محلول آب نمک) و پروتز سیلیکونی پر شده با ژل. هر دو پوسته بیرونی از جنس سیلیکون دارند و از لحاظ اندازه، ضخامت پوسته، بافت سطح پوسته و شکل متفاوت هستند.

پروتز سینه مادام العمر نیست
هرچه عمر پروتز پستان طولانی تر باشد ، احتمال بروز عوارض و خطرات احتمالی بیشتر می شود که برخی از آنها نیاز به جراحی دارند.
عمر پروتز سینه در افراد مختلف متفاوت است و نمی توان پیش بینی کرد. این بدان معناست که هرکسی که ایمپلنت پستان داشته باشد در آینده نیاز به جراحی مجدد خواهد داشت، اما نمی توان پیش بینی کرد که دقیقا چه موقع جراحی ترمیمی نیاز است. بیماران همچنین می توانند برای اصلاح نتیجه زیبایی شناختی، مانند اندازه یا شکل، درخواست جراحی های ترمیمی سینه کنند.
با جراح سینه خود ارتباط برقرار کنید
جراح سینه شکل، اندازه، بافت سطح و قرارگیری پروتز و محل برش را برای هر فرد ارزیابی می کنند. از جراح خود در مورد تجربه اش در انجام جراحی پروتز سینه ، روش جراحی و تاثیراتی که ممکن است این جراحی در زندگی شما بگذارد، بپرسید.
در مورد جراحی های قبلی و پاسخ بدن خود به جراح تان بگویید. همچنین در مورد انتظارات خود صحبت کنید. این بحث ها به جراح سینه کمک می کند تا تصمیم های عملی را برای رسیدن به ظاهر مورد نظر شما، از جمله مکان و اندازه برش و همچنین اندازه پروتز، مواد، بافت و محل قرارگیری بگیرد.
برای دستیابی به بهترین نتایج پس از جراحی، برنامه ریزی دقیق و انتظارات معقول ضروری است.
مراقبت بعد از جراحی سینه مهم است
- به طور کلی، دستورالعمل های جراح پلاستیک خود را در مورد نحوه چک کردن پروتز پستان خود انجام دهید.
- در صورت مشاهده علائم غیرمعمول ، فوراً آنها را به جراح یا ارائه دهنده خدمات درمانی خود گزارش دهید.
- همچنین، دستورالعمل های جراح تان را برای نحوه چک کردن پروتز یا ایمپلنت سینه و غربالگری معمول ماموگرافی سرطان پستان، انجام دهید.
- جراح یا ارائه دهنده خدمات درمانی شما ممکن است آزمایش های دیگری مانند سونوگرافی یا تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) را نیز توصیه کنند. FDA توصیه می کند افرادی که پروتزهای سیلیکونی دارند برای تشخیص پارگی ها، غربالگری منظم را انجام دهند.
- ازنوشیدنی های حاوی کربنات و کافئین، الکل خودداری کنید.
- لباس های زیپدار و دکمه دار بپوشید، لباسهای جلوبسته به دلیل کشیده شدن روی سینه عوارض جانبی خواهد داشت.
- از ورزشهای شدید و خشن پرهیز کنید. دستها را بالاتر از سینه قرارندهید.
- درمعرض مستقیم نور خورشید قرارنگیرید، برحسب ضرورت، ازضد آفتاب استفاده کنید.
- نوشیدن آب و مایعات به مقدار زیاد از عفونت جلوگیری می کند.
- سیگارو هرگونه محصول حاوی تنباکو و نیکوتین، کافئین مصرف نکنید.
- کرست محافظ نرم جراحی را حتی هنگام خواب برتن داشته باشید. کرست فنردار نپوشید.
- بانداژ گاز استریل روی برش جراحی گذاشته می شود. پانسمان را روزی یک بار عوض کنید.
- آنتی بیوتیک و مسکن تجویز می شود. ممکن است تب مختصری داشته باشید.
- قرمز یا صورتی شدن پوست علامت عفونت نیست.
محدودیت فعالیت فیزیکی:
- اجتناب از هرگونه ورزشی که عضلات قفسه سینه را سفت می کند.
- پرهیز از بلندکردن اجسام سنگین به مدت 4 تا 6 هفته
- عدم غوطه ور شدن در وان حمام
انواع پروتز سینه
بسیاری از بیماران پروتز سینه را به دلایل عاطفی و زیبایی انتخاب می کنند و بعضی دیگر به دلایل پزشکی مانند سرطان سینه پروتز سینه را انجام می دهند.
پروتز به اشکال، اندازه و رنگهای مختلف (سه گوش، دایره یا قطره اشک)، اندازه فنجان (کم عمق، متوسط یا کامل) ساخته می شود یعنی پروتز نامتقارن صرفا برای سمت چپ یا راست طراحی شده است یا متقارن برای استفاده در هر دو طرف چپ و راست طراحی می شود.
پروتز جزئی سینه سه گوش، بیضی، منحنی و صدفی برای زنانی که جراحی حفظ سینه داشته اند و میخواهند تقارن سینه را داشته باشند نیز ساخته میشود.
نوع پروتز به مقدار و محل بافت برداشته شده، سبک زندگی وفعالیتهای بیمار بستگی دارد. مواد مختلفی (سیلیکون، کش فومی، فیبرفیل یا پنبه ای) در ساخت پروتز استفاده می شود. بعضی پروتزها نوک سینه دارند و بعضی دیگر کاملا صاف است. حتی پروتزهایی برای ورزشهای فعال از جمله شنا موجود است.
پروتز سیلیکون :
وزن و بافت پروتز بیشترین شباهت را به بافت سینه دارد. حرکات آن شبیه پستان واقعی است. می تواند بصورت سفارشی ساخته شود.
پروتز غیر سیلیکونی :
وزن و بافت پروتز با سینه واقعی بطور قابل توجهی تفاوت دارد، می توان به محض اتمام جراحی ماستکتومی استفاده شود. سبکتر و خنکتر از پروتز سیلیکون است.
پروتز جزیی از سیلیکون، کش فوم یا فیبر ساخته می شود. این پروتز می تواند داخل سوتین معمولی بیمار یا پاکت سوتین ماستکتومی قرارگیرد.
پروتز قابل اتصال به پستانکه پروتز تماسی نیز نامیده می شود دارای نوارهای چسب یا زبانه های Velcro است وبیمار می تواند آن را مستقیماً روی بدن خود بچسباند. این نوع پروتز می توانید آن را با سوتین معمولی پوشید. پروتزهای تماسی در اندازه های کامل پستان و اشکال جزئی سینه وجود دارند. اگر نمی خواهید از سوتین ماستکتومی استفاده کنید ، پروتز قابل اتصال می تواند گزینه شما باشد.
پروتز کامل:
می تواند جایگزین تمام سینه باشد
پروتز جزیی:
در بیمارانی استفاده می شود که جراحی سینه داشته اند و می خواهند قسمت برداشته شده را پرکنند.
پروتز موقت:
اگر بیمار جراحی ماستکتومی بدون بازسازی سینه داشته است، پروتز فابرریک سینه را در سوتین بیمار می گذارد. بیمار می تواند این پروتز را بعد از جراحی استفاده کند. بسیار نرم است و فشاری بر زخم وارد نمی کند.
پروتز دائمی:
شش هفته بعد از ماستکتومی، زخم جراحی خوب شده و بیمار پرتو درمانی را انجام داده است. بیمار آماده پروتز دائم می شود. این پروتز از سیلیکون ساخته می شود.
پروتز سیلیکونی خارجی سینه: این پروتز بافت طبیعی سینه را شبیه سازی می کند. چون وزن دارد و می تواند به حرکت بدن کمک کند، مانع افتادگی شانه و مشکلات تعادل سینه می شود.